Malta-Guide.Blogspot.com

Välkommen till vår personliga blog om Malta. Sedan vi startade denna blog 2007 har vi haft som ambition att delge våra läsare nyttiga och konkreta tips om Malta och dess öar. Vi arbetar på att bli bättre.
Vi hoppas att Ni har glädje av bloggen!

Aktuellt

Välkommen - Merhba! - Welcome!

Njut av Maltas kulturskatter!

Tänk på att UV-index kan bli mycket högt på sommaren.

fredag 25 mars 2011

Matkultur - SAS Guide

Nedan följer ett utdrag från SAS reseguide till Malta.
En kort och bra sammanställning över Maltesiska specialiteter.

* Aljotta, fisksoppa med lök och grönsaker.

* Ravjul, lokal pasta som liknar italiensk ravioli men innehåller fårost.

* Timpana, ser ut som lasagne men består av smördegsplattor med fyllning av grönsaker, köttfärs, ägg och ost.

* Bragoli, ett slags oxrullader med fyllning av bacon, ägg, brödsmulor och vitlök.

* Fenek, nationalrätten av kanin som ofta serveras som gryta med rödvin och grönsaker.

* Lampuki paj, en fiskpaj.

* Pastizzi, små piroger.

* Gbejniet, mild fårost som tillverkas på Gozo.


Källa: SAS

www.sas.se

Besök guiden på: - SAS Reseguid Malta

Tillbaka till huvudsidan

Inga kommentarer: