Aktuellt
Välkommen - Merhba! - Welcome!
Njut av Maltas kulturskatter!
Tänk på att UV-index kan bli mycket högt på sommaren.
fredag 25 mars 2011
Matkultur - SAS Guide
Nedan följer ett utdrag från SAS reseguide till Malta.
En kort och bra sammanställning över Maltesiska specialiteter.
* Aljotta, fisksoppa med lök och grönsaker.
* Ravjul, lokal pasta som liknar italiensk ravioli men innehåller fårost.
* Timpana, ser ut som lasagne men består av smördegsplattor med fyllning av grönsaker, köttfärs, ägg och ost.
* Bragoli, ett slags oxrullader med fyllning av bacon, ägg, brödsmulor och vitlök.
* Fenek, nationalrätten av kanin som ofta serveras som gryta med rödvin och grönsaker.
* Lampuki paj, en fiskpaj.
* Pastizzi, små piroger.
* Gbejniet, mild fårost som tillverkas på Gozo.
Källa: SAS
www.sas.se
Besök guiden på: - SAS Reseguid Malta
Tillbaka till huvudsidan
En kort och bra sammanställning över Maltesiska specialiteter.
* Aljotta, fisksoppa med lök och grönsaker.
* Ravjul, lokal pasta som liknar italiensk ravioli men innehåller fårost.
* Timpana, ser ut som lasagne men består av smördegsplattor med fyllning av grönsaker, köttfärs, ägg och ost.
* Bragoli, ett slags oxrullader med fyllning av bacon, ägg, brödsmulor och vitlök.
* Fenek, nationalrätten av kanin som ofta serveras som gryta med rödvin och grönsaker.
* Lampuki paj, en fiskpaj.
* Pastizzi, små piroger.
* Gbejniet, mild fårost som tillverkas på Gozo.
Källa: SAS
www.sas.se
Besök guiden på: - SAS Reseguid Malta
Tillbaka till huvudsidan
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar