Malta-Guide.Blogspot.com

Välkommen till vår personliga blog om Malta. Sedan vi startade denna blog 2007 har vi haft som ambition att delge våra läsare nyttiga och konkreta tips om Malta och dess öar. Vi arbetar på att bli bättre.
Vi hoppas att Ni har glädje av bloggen!

Aktuellt

Välkommen - Merhba! - Welcome!

Njut av Maltas kulturskatter!

Tänk på att UV-index kan bli mycket högt på sommaren.

måndag 21 april 2014

Air Malta fyller 40 år

På onsdagskvällen den 16 april 2014 var det avspark för Air Maltas 40 års firande.

Ett flygplan, mer registreringen 9H-AEI, målat i flygbolagets ursprungliga färger landade på Maltas internationella flygplats. Flygplanet anlände till Malta som Flight KM 40, nymålat från Ostrava i Tjeckien där de målats i de originalfärger som Air Malta hade på 1970-talet.

Före landningen på bana 31 flög planet en extra tur över Grand Harbour i Valletta, Sliema, Malta's norra kustlinje, Mosta, Qrendi och Birzebbugia.
Flygplanet har tidiare under en längre tid varit uthyrt till Interjet i Mexico.

Efter landningen firades landningen sedvanligt pampigt med flygplatsbrandkårens hjälp och flygplanet välsingades av flygplatsprästen Fr. Donald Bellizzi. Närvarande var även biträdande premiärministern Louis Grech, turist- ministern Edward Zammit Lewis och Air Malta's VD Louis Giordimaina.

Vid invigningen närvarade även ambassadörerna från de länder till vilka Air Malta inledde sina flygningar år 1974, samt två ur kabinpersonalen som var med på de två invigningsflygningarna.

Efter diverse tal inbjöds gästerna till en mottagning i en av underhålls hangarerna där en foto- och video- utställning presenterade Air Malta's 40- åriga historia. Air Malta's uniformer genom tiderna visades också.

Air Malta’s första flygning lyfte den 1 April 1974 med en Boeing 720B och flög från Luqa till London Heathrow.


 Foto: Air Malta's - Retro-målade flygmaskin 9H-AEI

Källa: Air Malta

Inga kommentarer: