Malta-Guide.Blogspot.com

Välkommen till vår personliga blog om Malta. Sedan vi startade denna blog 2007 har vi haft som ambition att delge våra läsare nyttiga och konkreta tips om Malta och dess öar. Vi arbetar på att bli bättre.
Vi hoppas att Ni har glädje av bloggen!

Aktuellt

Välkommen - Merhba! - Welcome!

Njut av Maltas kulturskatter!

Tänk på att UV-index kan bli mycket högt på sommaren.

fredag 18 augusti 2017

Hotellpriser

Prisutvecklingen på hotellboende på Malta tycks bara öka.

Prisnivån på hotellrum med 3 eller 4 stjärnor i mellansäsong för två personer för 4 nätter kan vara mer än dubbelt så dyrt som priset för flygresan. Så har det inte varit varit förut.

Stjärnorna i betygssättningen har det också sedan tidigare gått inflation i. Det finns ingen enhetlig standard för betygsättning av hotell, men det som vi i norden normalt skulle klassa som 3 stjärnor kan på Malta klassas som 4 stjärnor.

Vissa hotell börjar bli ganska nedslitna och vara i behov av renovering, trots detta ökar så priserna på dessa hotellrum.

Från och med förra sommaren har man på Malta även infört en så kallad "Eco - Skatt", en miljöskatt som för personer 18 år och äldre, som är 0,5 Euro (Cirka 4,50 Svenska kronor) per person och natt, dock högst 5 Euro (Cirka 45 SEK) per person och vistelse.

Vi vill även påminna om att trafiksituationen på Malta har blivit svårare med åren.
Avsätt ordentligt med tid för transfer till och från flygplatsen, speciellt i rusningstrafik.



Inga kommentarer: